Uitleg lamp aansluiten aan plafond of muur Elektra-info.nl.
Iedereen moet wel eens een plafond lamp, plafonnière, hanglamp of gewone lamp ophangen en aansluiten. Voor de 1 een eenvoudig klusje, voor de ander een lastig klusje. Waar moet u aan denken, welke draad moet waar en hoe moet het veilig. Een lamp aansluiten is niet moeilijk, er hoeft eigenlijk geen installateur aan de pas te komen. Wel is het noodzakelijk om de klus veilig uit te voeren. Bij het aansluiten van een nieuwe lamp zijn altijd instructies bijgesloten.In de instructies staat aangegeven hoe de lampen en draden moeten worden vastgemaakt. Lees deze instructies goed door. Bij bestaande lampen is het een kwestie van even goed kijken en nadenken wat te doen. Lees bij start ook onze tekst over veilig werken aan elektra, voorkom gevaar elektrocutie.Aan een gipsplaten plafond kunt u niet zomaar elk type lamp ophangen. Een plafonnière gaat meestal nog wel goed, maar een zware lamp moet echt aan een dwarsbalk (ligger) opgehangen worden. Dit om te voorkomen dat de lamp door zijn gewicht naar beneden komt met alle gevolgen die daarbij horen. Gebruik goede bevestigingsmaterialen, als er een frame bij de lamp meegeleverd is gebruik deze dan ook. stopdedief camerabewaking

Lampen van oude theekopjes
Aan een betonnen plafond is het wat makkelijker om een zwaardere lamp op te hangen, u kunt relatief eenvoudig een plug in de plafond boren en aanbrengen.

Tip 1: gebruik een plug die sterk genoeg is voor de betreffende lamp (gewicht) en boor de plug conform gebruikvoorschiften plug. Gebruik de juiste diameter betonboor die past bij de gebruikte diam. plug. Een veel gemaakte fout is een te groot gat boren ten opzichte diameter plug waardoor de plug los schiet en de lamp naar beneden komt.

Tip 2: Let bij het boren wel op dat u niet in bestaande elektra-kabels boort (die in het plafond verwerkt zijn). In de centraaldoos ziet u meestal wel waar de kabels vandaan komen. Anders kijk op de revisie- of aanlegtekening van de woning. brandbeveiliging

Klusjesman Breda voor al uw klusjes in rond uw huis.
Veel alleenstaanden, ouderen en mensen met een drukke baan schakelen mij in. U kunt mij al bellen voor het kleinste klusje. Of het nu gaat om het ophangen van een lamp, het in elkaar zetten van een Ikea-kast of het leggen van laminaat.

Hanglamp ophangen? Bekijk de klusvideo KARWEI.
Wat dacht je van een mooie hanglamp boven de eettafel? Je hangt hem eenvoudig zelf op met behulp van de instructies in de klusvideo en het stappenplan. nl film, filmpje, plafondlamp, lamp, ophangen, hanglamp, video, hanglamp ophangen, klusvideo. Doe het zelf.

Lampen ophangen dat kan je zelf ook.
Hebt u pas nieuwe lampen gekocht, maar hebt u problemen met het ophangen ervan? Of wilt u ergens licht creëren, maar moet er een nieuw contactpunt worden aangelegd? Vaak is dit gemakkelijk zelf te doen. Wij helpen u graag een eindje op weg met behulp van onderstaand stappenplan.
Kiezen van de juiste lamp

Voordat u begint met het ophangen van lampen is het erg belangrijk dat u de juiste soort lampen uitkiest. Zo moet u rekening houden met het model en de sterkte van de lamp. De sterkte van de lamp kan worden uitgedrukt in Watt, hoewel ‘lumen’ vaak een nauwkeurigere indicatie geeft.

Naast de sterkte is het ook belangrijk hoe het licht wordt verspreid. Het model van de lamp speelt hier een grote rol in. Er zijn veel verschillende modellen, die veel verschillende effecten kunnen brengen. U kunt altijd bij ons navragen welk type lamp het beste bij uw situatie past.
Stappenplan lamp ophangen

Voor het ophangen van een lamp hebt u de volgende materialen nodig:

Schroevendraaier
Spanningszoeker
Striptang
Kroonsteentje

Het ophangen van een lamp kan vaak gemakkelijk gedaan worden door het volgende stappenplan te volgen:

1. Schakel de stroom uit. Alleen het uitschakelen van de groep is voldoende. Controleer of de stroom is uitgeschakeld met behulp van een spanningszoeker.
2. Strip de elektriciteitsdraden (blauwe en zwarte of zwarte en bruine draad) totdat er ongeveer één centimeter koperdraad bloot ligt. Soms is het mogelijk om de aardedraad te bevestigen (geelgroene draad). Controleer eerst of deze bevestigd kan worden. Als dit niet het geval is, laat dan de aardedraad hangen zonder hem te strippen.
3. Draai de schroefjes van het kroonsteentje losser. Let erop dat u ze er niet uit draait. Plaats de gestripte draden tegenover elkaar in het kroonsteentje en draai de schroefjes weer aan.
4. Plaats de draden die uit de lamp komen in het kroonsteentje. De blauwe en zwarte draden moeten tegenover elkaar geplaatst worden.
5. Wanneer de draad is bevestigd controleert u of hij werkt. Controleer de draden wanneer de lamp niet werkt: waarschijnlijk is één van de draden los. Let op: schakel de stroom weer uit voordat u de draden bevestigt.
6. Bevestig de kap van de lamp aan het plafond. Dit kan vaak met behulp van een schroefje die aan de kap zit. Draai het schroefje losser, plaats de kap stevig tegen het plafond en draai het schroefje weer strak. Let erop dat alle draden onder de kap worden weggewerkt. U bent nu klaar met het ophangen van uw lamp.


LED lampen aankopen

Online Ledshop is de specialist in de verkoop van online LED lampen. Online Ledshop is de webshop van Sun Light Energy en heeft een jaren lange expertise in LED verlichting. Wij kunnen je dan ook bijstaan in raad en daad. LED lampen kopen bij online-ledshop.be doe je in vertrouwen. Al onze producten hebben minimum 2 jaar garantie

LED lampen bestellen

Wist u dat u met LED verlichting kan u een besparing doen tot wel 90%?! LED verlichting staat ook voor een lange levensduur en heeft zeer weinig warmteontwikkeling. LED lampen zijn dus de ideale vervangers voor uw oude gloeilampen. Wij bieden een ruim assortiment aan Led lampen aan van diverse grote merken als Osram en Philips